A-traktor - Massor om A-traktorer

EPA-traktor

EPA-Traktor

En EPA-traktor är inte samma sak som en A-traktor även om många A-traktorer felaktigt kallas EPA-traktor. Formellt är en EPA-traktor en personbil, lastbil eller buss som blivit omgjord till en jordbruksmaskin. År 1940, under andra värdskriget, formaliserades hur en EPA-traktor skulle se ut och vara konstruerad.

Allt om EPA-traktorer

Namnet EPA-traktor kommer faktiskt av att det var en traktor som var enklare eller billigare än en vanlig traktor. Detta likställdes med produkter som kom från lågrprisvaruhuset EPA (Enhetsprisaktiebolaget) som startades år 1930 och år 1978 gick EPA-varuhuset upp i Tempo-varuhuset som numera heter Åhlens.

En EPA-taktor hade kravet att besiktigas varje år fram till 2017 och från 2018 ändrades kravet på kontrollbesiktning till vartannat år.

Mer om EPA-traktor

Om det vid en kontrollbesiktning visar sig att en EPA-traktor har mixtrat med utväxlingen så måste den omregistreras. Eftersom inga EPA-traktorer får nyregistreras så måste den byggas om till en A-traktor som inte har någon fjädring.

Alternativ till EPA-traktor

Alternativ till EPA-traktorn och A-traktorn kan vara mopedbilen, Motorredskap klass II eller en helt vanlig traktor.


Mer fakta om A-traktorer

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om A-traktorer och A-traktorer men också en del roligt och lustigt om A-traktorn.

Meny - A-traktor
Till förstasidan på www.atraktor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsEPA-traktorNyheter